Фундувальне борошно ( Сирий горіх, не очищений) — це фундучний горіх (солодкий) подрібнений до певної фракції, який широко використовується в кулінарній справі. Зазвичай, фундучна борошно необхідне для приготування випічки, горіхових начинок, пісочно-горіхових та білково-горіхових напівфабрикатів. Крім того, вона нерідко використовується як добавка для багатьох видів тіста. З фундучним борошном нерідко готують крем — чудову начинку для тарталеток і булочок.
Також фундучне борошно застосовується в складі соусів і супів, які традиційні для середземноморської кухні. Завдяки фундуковому борошна консистенція страв стає густішою. Дуже важливим аспектом використання фундукового борошна є те, що в ній зберігаються практично всі корисні властивості горіхових ядер, а також їхній делікатний аромат і тонкий смак.
Без використання фундувального борошна просто неможливо уявити собі приготування багатьох десертів, які стали класикою кондитерської справи: наприклад, неймовірно ніжні тістечка, бісквіти дружинааз і декуаз, грушевий пиріг з франжипаном, а також Chateau Pithiviers — знаменитий французький листовий пиріг.
Ще одним достатком фундукового борошна є те, що він підходить для чутливих людей. Річ у тім, що алергіки часто реагують на глютен — речовина, що міститься у виробах з інших видів борошна, тому фундучний варіант прекрасно підходить як заміна конкретних продуктів. Калорійність фундукового борошна становить 602 ккал у розрахунку на 100 грамів.
Для того, кому не байдужо підтримання своєї ваги в нормі, буде цікаво дізнатися, що фахівці-дієтологи рекомендують використовувати під час приготування страв не пшеничну, й інші різновиди борошна, а саме цей різновид горіхового продукту. І це навіть попри те, що калорійність фундукового борошна практично вдвічі більше за поживну цінність борошна на основі пшениці.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Вага | 0.25 г |
Упаковка | Пакет |
Термін придатності | 8 |
Ґатунок | Вищий |
- Ціна: 125 ₴/упаковка