Гумміарабік - 50 грам
40 ₴/упаковка
- Готово до відправки
- Код: КС-009
- +380 (50) 178-78-27
Гумміарабік – харчової емульгатор, загусник, гідроколоїдний емульгатор, текстурант, плівкоутворювач, стабілізатор емульсій і піногасник, який отримують з акацій видів Senegal і Seyal у вигляді жовтих ексудат , які подрібнюються до білого порошку. Молекулярно еластичний, ефективно розподіляє частинки жирів у продукті, не залишає присмаку, регулює точку замерзання, утримує вологу.
При кип'ятінні розчину добавки в ньому утворюються різні цукристі речовини, тому зараз гуміарабік широко використовується в харчовому виробництві.
Застосування гуміарабіку дозволяє збільшити об'єм продукту, приготувати стійку емульсію, уникнути утворення грудок і піни, запобігти засахаривание, при цьому повністю зберігаючи смак продукту.
Переваги застосування гуміарабіку замість інших речовин, аналогічних за дії
- добавка Е414 є безпечною, входить в список дозволених харчових добавок в Україні та інших країнах;
- відсутність обмежень на використання;
- не є алергеном;
- виводить солі важких металів і радіонукліди;
- сприяє зниженню рівня глюкози і холестерину;
- завдяки властивості подовжувати травний процес гуміарабік подовжує відчуття ситості;
- прискорює ліпідний обмін, тим самим сприяючи зниженню ваги.
Інші назви
Для пошуку даного товару можуть використовуватися такі назви – камедь акації, харчова добавка Е414.
Де застосовується?
- В кондитерській галузі бере участь у формуванні глазурных покриттів, не допускає кристалізації цукру, заповнює порожнечі, стабілізує смак;
- У хлібопеченні гуміарабік утримує вологу при зберіганні і заморожування виробів, попереджає надмірне обсмажування.
- При виробництві алкогольних/безалкогольних напоїв камедь стабілізує утворення піни, зберігає колір і запах, сприяє загущенню, не допускає появи осаду, збагачує напої клітковиною.
- У виробництві молочних продуктів: в сирах, йогуртах, молочних коктейлях, сирних десертах гуміарабік присутня як регулятор об'єму і стабілізатор емульсій;
- У виробництві різних цукерок, пастили. Додають стабілізатор і жувальну гумку, так він відмінно утримує різні аромати, завдяки йому більш тривалий післясмак;
- При виробництві дієтичних продуктів, харчових концентратів і приправ,
- В медицині, при виробництві болезаспокійливих засобів і деяких інших ліків;
- У виробництві чорнила;
- Як один з компонентів при фарбуванні тканин, обробці шкіри;
- У виробництві кераміки;
- В станкового живопису, будучи сполучною для сухих компонентів (другий за якістю, після яєчного жовтка).
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Китай |
Вага | 100 г |
Упаковка | Пакет з крафт-паперу |
Тип | Загущувач |
- Ціна: 40 ₴/упаковка